99.jpg

СВЕТСКА ИСКУСТВА ИЗ КОЛОРЕКТАЛНЕ ХИРУРГИЈЕ У ВМА

13. 12. 2010

Београд, 13. децембар - Војни службеник, доц.др Братислав Трифуновић, начелник Одељења за колоректалну хирургију у Клиници за абдоминалну и ендокрину хирургију ВМА боравио је недавно на једномесечном сртручном усавршавању у St.Marks болници у Лондону, Велика Британија.

Реч је једној од најпознатијих установа у свету која се бави колоректалном хирургијом, а са којом ВМА остварује вишедеценијску успешну сарадњу и у којој су се усавршавали наши стручњаци од шездесетих година прошлог века.

Доц. Трифуновић је током боравка у Лондону представио наша искуства у овој области, што је допринело и даљем снажењу сарадње две институције, а постигнут је и договор да се идуће године у ВМА одржи Међународни симпозијум на коме би најеминентнији стручњаци две установе представили нова достигнућа и стремљења у лечењу колоректалних болесника. 

Искуства ВМА и српске хируршке школе у овој области вс, доц. др Братислав Трифуновић представио је и на Европском конгресу колоректалне хирургије који је у периоду од 30.11-3.12.2010 године одржан у St. Gallenu у Швајцарској. Др Трифуновић је био једини представник наше земље на овом значајном скупу чији је рад прихваћен и високо оцењен од стране научног одбора који су сачињавали најпознатији светски стручњаци из ове области. 


 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас