94.jpg

СВЕТСКА ИСКУСТВА ИЗ ОРТОПЕДИЈЕ У ВМА

23. 12. 2010

Београд, 23.децембар - Проф.др Сакари Орава, ортопедски хирург из Одељења за истраживање спортских траума болнице у Турку, Финска, одржао је данас у ВМА два едукативна предавања током којих је стручњацима ВМА и бројним присутним ортопедским хирурзима из наше земље и региона пренео своја изузетно богата искуства у домену резултата хируршког збрињавања повреда Ахилове тетиве и хируршког третмана повреда мишића. Током излагања проф. Орава представио је и најновија стручна сазнања из домена етиологије, хистологије, дијагностике и лечења спортскх повреда, укључујући и резултате примене нових метода лечења попут радиофреквенције.

Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић захвалио је проф. Орави за успешну сарадњу и размену искустава и том приликом исказао очекивање да ће се сарадња наших стручњака са проф.Оравом наставити и убудуће.

- ВМА и њени лекари опредељени су за јачање партнерских односа и успостављање сарадње са најпрестижнијих светским институцијама у различитим областима медицине. Чини нам изузетну част што у овом амфитеатру често гостују водећи светски медицински ауторитети, а проф.Орава је свакако један од лидера у домену ортопедске хирургије и спортске медицине-казао је генерал Јевтић.

Начелник Клинике за ортопедију и трауматологију ВМА пуковник проф.др Зоран Поповић представио је колеги из Финске и присутним гостима могућности и досадашња искуства наше ортопедске хирургије.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас