503.jpg

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а

01. 12. 2015

Поводом 1. децембра, Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а, мобилни тим здравствених радника Војномедицинске академије одржао је предавања и дистрибуцију едукативног и превентивног материјала у 4. бригади Војске Србије, као и активности са кадетима на Медицинском факултету ВМА и Војној академији Универзитета одбране у Београду.
Током целе 2015. године мобилни тим здравствених радника ВМА обављао је едукације из области епидемилогије и превенције ХИВ-а и других полним путем преносивих инфекција (ППИ) војничких састава у гарнизонима у Панчеву, Ваљеву, Краљеву, Врању - База "Југ", Нишу, Зајечару, Сомбору, Топчидеру и Пожаревцу.
Током предавања свим слушаоцима је понуђена услуга добровољног и поверљивог саветовања и тестирања на узрочника у свету најчешће регистрованих ППИ, укључујући и ХИВ, уз попуњавање епидемиолошког упитника. Саветовање, тестирање и попуњавање епидемиолошког упитника су рађени уз поштовање принципа добровољности, анонимности и поверљивости. Едукативни материјал о превенцији инфекција полно преносивим путем укључујући и ХИВ, обезбеђен је у сарадњи са Програмом за превенцију ХИВ-а Министарства одбране САД.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас