485.jpg

Светски дан сестринства

12. 05. 2008

Београд, 12. мај - Светски дан сестринства обележен је 12. маја у ВМА свечаном академијом. Медицинским сестрама и техничарима празник је честитао Начелник ВМА, генерал-мајор, проф.др. Миодраг Јевтић који је истакао да су медицинске сестре и техничари један од стубова функционисања ВМА, као светски признатог гиганта медицинске струке и науке.

Управа ВМА изузетно поштује професионалност, одговорност и прегалаштво које медицинске сестре и техничари испољавају у свакодневном обављању овог тешког посла и настојаће да, у складу са могућностима, јавно афирмише ову професију и подстакне даље перманентно усавршавање сестринског кадра - рекао је генерал Јевтић. На свечаности су уручене награде и похвале најбољим медицинским сестрама и техничарима ВМА и проглашена "Сестра године", Сашка Штампар. У сарадњи са ВУ "Тара" и ВУ "Врњачка бања", најбољим сестрама обезбеђени су седмодневни боравци у оазама природних лепота у хотелима "Оморика" и "Бели бор" на Тари, као и у хотелу "Бреза" у Врњачкој бањи. У уметничком програму, учествовали су драмски уметници Весна Чипчић, Драгомир Миленковић и естрадна уметница Нада Попов.

Поводом Светског дана сестринства, у ВМА је одржан семинар за медицинске сестре и техничаре са темом "Комуникацијске вештине". Циљеви семинара били су развијање свести о значају комуникације у професионалном животу, између медицинског особља и болесника, као и медицинског особља у стручном тиму. Семинар представља специфичан вид стручног доприноса квалитету рада медицинског особља ВМА. Предавач је била проф. др Лелица Тодоровић из Високе медицинске школе "Милутин Миланковић", а предавању је присуствовало више од 200 медицинских сестара и техничара ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас