Kreger1.jpg

Светски стручњак у области трансплантације матичних ћелија гостујући професор ВМА

18. 11. 2016

Медицински директор Одељења за трансплантацију матичних ћелија Универзитетске болнице Хамбург-Епендорф (Немачка) професор др Николаус Крегер (Nicolaus Kröger) проглашен је гостујућим професором Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду током симпозијума Клинике за хематологију ВМА.
Декан Медицинског факултета ВМА УО пуковник проф. др Небојша Јовић рекао је током проглашења да је учешће професора Крегера, једног од лидера трансплантације матичних ћелија, постало традиција на годишњим окупљањима Клинике за хематологију на неизмерно задовољство и корист Војномедицинске академије. Посебно је истакао непроцењив међународни значај који дугогодишња сарадња са професором Крегером има за теоријско и практично усавршавање наших хематолога. Нагласио је да је захваљујући Клиници за хематологију ВМА препозната као лидер трансплантације матичних ћелија у нашој земљи, али и да та репутација превазилази националне оквире. Скуп је поздравила и заступница начелника Клинике за хематологију ВМА проф. др Драгана Стаматовић.
Овом приликом професор др Николаус Крегер одржао је приступно предавање на тему алогене трансплантације матичних ћелија хематопоезе у лечењу акутне лимфобластне леукемије.
Први део симпозијума који се одржава шесту годину заредом био је посвећен новостима из области трансплантације матичних ћелија са фокусом на малигне хемопатије, док су у наставку стручног дела припадници Клинике за хематологију и Института за трансфузиологију и хемобиологију ВМА говорили о искуствима из клиничке праксе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас