sastanak_anesteziologa_VMA.jpg

Традиционални годишњи састанак анестезиолога на ВМА

17. 12. 2012

Стручни састанак Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва, у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА одржан је у суботу, 15. децембра 2012. године на Војномедицинској академији.
Састанак је отворио начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић и изразио задовољство што се најбољи анестезиолози Србије, већ више од 30 година, сваког децембра окупљају на ВМА да разговарају о актуелним темама из ове области, саберу утиске из текуће године и праве планове за будућу. Похвалио је рад Клинике за анестезију и интензивну терапију у 2012. години јер су, сем проширења капацитета хируршке интензивне неге са нових осам постеља за кардиохируршке пацијенте и пацијенте из трансплантационог програма, у рад Клинике уведени и нови напредни системи који се односе на мониторинг константног хемодинамичког праћења код најтежих болесника.
И ове године је додељена награда из Фонда "Прим. др Јован Богуновић", еминентног анестезиолога са Војномедицинске академије, за најбољи рад специјализанта из анестезије и реаниматологије у целој Србији. Награда је припала др Драгани Унић-Стојановић, специјалисти из Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње".
 
Београд, 17. децембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас