98.jpg

У МИСИЈИ ОЧУВАЊА ЗДРАВЉА

13. 12. 2010

Београд, 13. децембар - ВМА остварује успешну стручну сарадњу са више цивилних здравствених установа у земљи и региону и пружа им конкретну подршку у раду, потврђујући примером и делом своју посвећеност очувању и унапређењу здравља људи, као и јачању војно-цивилне сарадње, као једној од мисија Војске Србије.

Подршка здравству Пожаревца

Директор Здравственог центра Пожаревац прим.др Миодраг Богосављевић и директор Опште болнице у овом граду др Срећко Босић посетили су недавно ВМА и током разговора са начелником наше установе генерал-мајором проф.др Миодрагом Јевтићем и сарадницима изнели су више иницијатива за даље јачање сарадње и подршке војног здравства медицинским установама Браничевског округа.

- Војномедицинска академија је национална институција, и као таква има задатак и обавезу да служи здрављу и буде присутна не само у Београду, већ и уПожарвцу, Нишу, Новом Саду, Бујановцу, свуда где је потребно помоћи, не само у лечењу и збрињавању пацијената, већ и у едукацији и стручној подршци колегама. Привржени смо том циљу и увек смо уз Вас. Драго нам је што то препознајете и поздрваљамо вашу иницијативу за проширење сарадње у домену медицинске струке и науке. – казао је генерал Јевтић поздраљајући госте из Пожаревца.

Трансплантације бубрега у Бања Луци

У оквиру извршења своје хумантарне мисије водећи екперти ВМА ће 16. и 17. децембра боравити у Бања Луци, Република Српска / БиХ ради наставка спровођења програма обуке трансплантационог тима КЦ Бања Лука за трансплантацију бубрега. И за овај задатак, као и за претходни који је успешно реализован у КЦ Ниш, стручњаци ВМА се темељно припремају са жељом да се у региону што пре оспособи још један референтни центар за најефикасније лечење хроничних бубрежних болесника. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас