Bogosluzbeni prostor u VMA.jpg

У ВМА отворен богослужбени простор за вернике исламске вероисповести

29. 03. 2019

Отварању богослужбеног простора за припаднике исламске вероисповести у Војномедицинској академији присуствовали су државни секретар Александар Живковић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић, реисул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић, начелник ВМА пуковник др Мирослав Вукосављевић са члановима колегијума, као и представници дипломатског кора, цркава и верских заједница.
Поздрављајући присутне реисул-улема Сеад Насуфовић рекао је да је данас посебан моменат у којем сведочимо чињеници да живимо у друштву у којем се поштују права.
- У центру интересовања и пажње свих нас без обзира на то којом се професијом бавимо, да ли бринемо о безбедности или здрављу, јесте човек и сви смо заједно на једном великом задатку - рекао је реисул-улема Насуфовић.
Државни секретар Живковић нагласио је да је отварање молитвеног простора за исламске вернике у ВМА значајан догађај за све припаднике система одбране исламске вероисповести, али и за све чланове исламске верске заједнице, који у ВМА долазе свакодневно.
- Један од приоритета у Министарству одбране је интензиван рад на поштовању свих верских конфесија и неговању добрих односа са црквама и верским заједницама. Отварањем још једног богослужбеног простора у великом систему какав је систем одбране, одајемо признање религији као партнеру за изградњу стабилности и мира - истакао је државни секлетар Живковић.
Поводом отварања трећег богослужбеног простора за припаднике исламске вероисповести у Министарству одбране и Војсци србије уручена су признања министру одбране Александру Вулину, државном секретару Александру Живковићу, начелнику Управе за војно здравство бригадном генералу др сци. мед. Угљеши Јовичићу и начелнику ВМА пуковнику проф. др Мирославу Вукосављевићу.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас