2.jpg

У Војномедицинској академији прегледано више од 2.300 пацијената

06. 04. 2020

Након консултација са експертским тимом Народне Републике Кине, а по налогу републичког и Кризног штаба за сузбијање болести COVID-19, 24. марта 2020. донета је одлука да Војномедицинска академија због система централне вентилације није адекватна болница за пријем пацијената оболелих од корона вируса.
С тим у вези, од 25. марта у ВМА су упућивани сви пацијенти којима је хитна медицинска помоћ неопходна, независно од врсте здравственог осигурања.
Током два дана, 25. и 26. марта 2020. из Клиничко-болничког центра Звездара, здравствене установе накнадно одређене за лечење Covid позитивних пацијената, на наставак хоспиталног лечења у ВМА упућено је 55 пацијената, док је из Клиничког центра Србије премештено шест пацијената. Осим пријема хитних стања, из КБЦ Звездара на наставак дијализног лечења у ВМА упућена су 72 пацијента.
На пријемно-тријажном пункту испред Центра хитне помоћи ВМА од 25. марта до 6. априла прегледано је 2.350 грађана.
У истом периоду после тријаже, у Центру хитне помоћи ВМА прегледана су 1.383 пацијента чије је здравствено стање захтевало даље дијагностичке и терапијске процедуре. Од тога, на стационарно лечење у ВМА примљена су 274 пацијента, 239 цивилних и 35 војних осигураника, и урађено је 47 хитних оперативних процедура.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас