174.jpg

Ученици средњих медицинских школа из Београда и Чачка у ВМА

06. 05. 2010

Београд, 06.мај - Дугогодишња успешна сарадња Војномедицинске академије са средњим медицинским школама из наше земље, обогаћена је новом иницијативом, сусретима са ученицима и матурантима ових школа који су заинтересовани за студије медицине у Високој школи ВМА.
Недавно су у посети ВМА боравили матуранти средњих медицинских школа из Београда, а данас су нашу установу посетили ученици и професори Медицинске школе из Чачка, које су у име ВМА поздравили пуковник проф. др Никола Филиповић и војни службеник проф.др Мирјана Животић-Вановић.

Ученицима средњих медицинских школа представљена је организација рада и могућности наше установе, као и студијски програм и услови студирања у нашој Високој школи. „Студије медицине у Војномедицинској академији се од студија на другим медицинским факултетима разликују по томе што поред школовања за доктора медицине укључују додатна знања и вештине које треба да има војни лекар и официр“ истакла је проф. Животић-Вановић. Матуранти су упознати и са предностима које за студирање пружа Војномедицинска академија: бесплатни уџбеници, доступна библиотека и интернет, ментор током целих студија за сваког кадета, смештај у Интернату, исхрана и обезбеђен посао са могућношћу даљег школовања и усавршавања.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас