Adriatic Neurology Forum 2016.jpg

Учешће лекара ВМА на традиционалном скупу неуролога

16. 06. 2016

Лекари Клинике за неурологију Војномедицинске академије учествовали су на традиционалном неуролошком скупу "Adriatic Neurology Forum" одржаном од 1. до 5. јуна 2016. године у Црној Гори. Уводно излагање одржао је председник Српске академије наука и уметности - САНУ академик проф. др Владимир Костић.
Овом најзначајнијем догађају из области неурологије на просторима Југоисточне Европе присуствовало је преко 200 регистрованих учесника. Главне теме скупа, на којем је одржано пет едукативних симпозијума, обухватиле су област неуродегенеративних обољења, епилепсију и мултиплу склерозу уз симпозијум младих неуролога и постер сесију. Предавачи су били реномирани неуролози из Немачке, Велике Британије, Италије, Чешке, Турске и Израела, као и највећи ауторитети из области неурологије из региона.
Неуролози ВМА, предвођени начелником Групе неуропсихијатријских клиника ВМА пуковником проф. др Ранком Раичевићем, који је уједно и председник Организационог одбора форума и председник Друштва неуролога Србије, имали су запажено учешће на скупу. Поред проф. Раичевића и проф. др Весна Мартић, који су били модератори постер сесије, проф. др Драгана Обрадовић, проф. др Евица Динчић, др Жељко Обрадовић и др Смиљана Костић имали су усмене презентације на симпозијумима у оквиру главних тема скупа. Др Марија Грунауер, др Мирјана Стојковић, др Раде Поповић и др Александар Пантовић изложили су усмене презентације у симпозијуму младих неуролога, а били су приказани и резултати радова лекара ВМА у оквиру постер сесија са пет презентација.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас