Neurolozi_VMA_medjunarodna_saradnja.jpg

Учешће неуролога ВМА на међународним скуповима

12. 06. 2018

Неуролози Војномедицинске академије активно су учествовали у раду два међународна неуролошка скупа - Adriatic Neurology форуму одржаном од 23. до 27. маја 2018. године у Барију, Италија и Интердисциплинарном састанку неуролога, кардиолога и физијатара одржаном од 31. маја до 3. јуна у Игалу, Црна Гора.
Начелник Групе неуропсихијатријских клиника ВМА пуковник проф. др Ранко Раичевић био је коорганизатор оба састанка, модератор, али и предавач у више сесија.
Научни програм овогодишњег Adriatic форума обухватио је преглед најновијих истраживања у области неуролошког лечења деце и одраслих, а првенствено фармакологије и дијагностичких процедура у лечењу епилепсије, неуродегенеративних болести и мултипле склерозе. Запажено пленарно предавање под називом "Протеинурија, исхемијски мождани удар и каротидна атеросклероза" одржала је др Марија Грунауер.
Интердисциплинарни тродневни састанак окупио је око 100 неуролога, кардиолога, физијатара и неурохирурга из Црне Горе, Хрватске и Србије. Регионална научна сарадња била је прилика да се сагледају напреци у лечењу болести крвних судова, мултипле склерозе, трауматских повреда, као и у рехабилитацији неуролошких траума. Поред професора Раичевића и др Грунауер, предавања су одржали неуролози проф. др Евица Динчић и пуковник доц. др Топлица Лепић, као и начелник Групе интерних клиника ВМА пуковник доц. др Ненад Ратковић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас