503.jpg

Учешће ВМА на Конгресу Удружења патолога и цитолога Србије

20. 06. 2012

14. конгрес Удружења патолога и цитолога Србије са међународним учешћем одржан је од 14. до 16. јуна 2012. године у Београду, под покровитељством Европског удружења патологије и Министарства здравља Републике Србије. Учествовао је велики број домаћих и страних предавача међу којима и представници Центра за патологију и судску медицину Војномедицинске академије.
 
У научном делу програма, једно од запажених предавања као предавач по позиву одржала је мр сц. мед. Бисерка Вукомановић Ђурђевић из Центра за патологију и судску медицину ВМА на тему „Вулварна патологија - одабрана поглавља“. Стручни тим овог Центра, који су представљали проф. др Жељка Татомировић, др Ивана Туфегџић, др Јордан Радојичић, др Јована Тримчев и др Љиљана Томић, одржао је велики број постер презентација.
 
Од страних предавача треба споменути уводно предавање проф. др Ј. Хан Ј. М. ван Крикена (J. Han J.M. van Krieken) из Холандије, као и предавања проф. Марка Сантучија (Marko Santucci) из Италије, проф. Санџив Менека (Sanjiv Menek) из Велике Британије, проф. Лакс Сигурда (Lax Sigurd) из Аустрије и др Ханса Икенберга (Hans Ikenberg) из Немачке.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас