325.jpg

Угледни амерички имплантолози у посети ВМА

01. 05. 2009

Београд, 1. мај - Угледни светски стручњаци из домена имплантологије и професори универзитета у Оклахоми и Њујорку, проф. др Роналд Булард и професор Ади Палти, посетили су Клинику за  максилофацијалну, оралну хирургију и имплантологију и Клинику за стоматологију ВМА и том приликом са нашим стручњацима разменили стручна иксуства и размотрили могућности сарадње у области имплантологије.

Професори Палти и Булард су  у амфитеатру ВМА одржали предавање о системима имплантације и резултатима клиничких и екперименталних истраживања у домену тродимензионалне компјутерске навигације у имплантологији,  као и  проблемима имедијатне уградње и имедијатног оптерећења и коштане аугменатције. Предавању је присустввало више од 500 стручњака из домена имплантологије и стоматологије из ВМА и других здравствених установа у Србији.   

Професор Роналд Булард је професор имплантологије на Универзитету у Оклахоми. Током богате стручне каријере уградио је преко 6.000 имплантата. Члан је Интернационалног конгреса оралних имплантолога и Америчког одбора за оралну имплантологију. Власник је Dental implant центра у Оклахоми и Њујорку. Аутор је многобројних стручних и научних радова и публикација.

Професор Ади Палти је клинички професор на Универзитету у Њујорку. Оснивач је и председник Интернационалне академије за имплантологију и члан борда Интернационалног конгреса имплантолога. Позивни је предавач на Универзитетима у Бостону, Будимпешти и Букурешту. Главни је уредник часописа Compendium Implantology. Аутор је многобројних стручних и научних радова.

 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас