223.jpg

Укорак са светом: St.Mary Hospital и ВМА

04. 01. 2010

Београд, 04.јануар – На основу одлуке Управе ВМА, а на позив проф. др Џона Волфа, еминентног британског васкуларног хирурга и руководиоца Европског удружења васкуларних хирурга, мајор др Иван Марјановић, лекар из Клинике за васкуларну хирургију ВМА, боравио је у периоду од септембра до децембра 2009. године на стручном усавршавању у St.Marry Краљевској болници у Лондону (Велика Британија). Ова болница је, иначе, интегрални део престижног Imperial Универзитета.
Током боравка у Лондону, мајор Марјановић је имао прилику да се усавршава у области реконструкције грудне и трбушне аорте отвореном, ендоваскуларном и хибридном реконструктивном техником. Због исказаног степена стручног знања, професионализма и ангажованости мајор др Марјановић је на иницијативу колегијума Клинике за васкуларну хирургију St.Marry болнице примљен у чланство Краљевског удружења васкуларних хирурга Велике Британије и Ирске.
Сарадња ВМА и St.Marry болнице биће настављена и убудуће, а у склопу те сарадње, током пролећа 2010.године проф. др Џон Волф посетиће нашу установу и заједно са стручњацима ВМА урадиће више хируршких интервенција реконструкције анеуризми грудне и трбушне аорте.
Стално усавршавање кадра и праћење најновијих светских достигнућа у свим областима медицине представља стратешко опредељење менаџмента ВМА, што у пракси потврђује и чињеница да је и током 2009.године лекарима ВМА омогућено стручно усавршавање у еминентним европским и светским здравственим центрима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас