14354_88320_mo_logo_blank_nova.jpg

Унапређења у војном здравству

15. 09. 2018

На основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије, председник Републике Србије Александар Вучић донео је указе о постављењима на нове дужности, унапређењу у виши чин и престанку професионалне војне службе.
У чин бригадног генерала унапређени су начелник Управе за војно здравство пуковник др сци. мед. Угљеша Јовичић и заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић.
 
Начелник Управе за војно здравство
бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић
Медицински факултет у Новом Саду завршио је 1984. године, а специјализацију из опште медицине завршио је на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1996. године. Докторирао је 2013. године на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу. На служби у Управи за војно здравство је од 2007. године, а на месту начелника Управе за војно здравство налази се од 2018. године.
 
Заменик начелника ВМА
бригадни генерал проф. др Драган Динчић
Медицински факултет Универзитета у Београду - одељење у Крагујевцу, завршио је 1989. године. Специјализацију из области интерне медицине завршио је 1998. године у Војномедицинској академији, а докторске студије завршио је 2001. године, такође у ВМА. Одлуком научно-наставног већа ВМА и одлуком Сената Универзитета одбране изабран је у звање редовног професора на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране. Од 2011. године обавља дужност заменика начелника ВМА.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас