VBritanija22017.jpg

Унапређење сарадње са британским војним здравством

22. 02. 2017

Делегација Оружаних снага (ОС) Уједињеног краљевства (УК), на челу са командантом 2. медицинске бригаде ОС УК бригадним генералом Тобијем Лојдом Роуландом посетила је данас, 22. фебруара 2017. године Војномедицинску академију (ВМА). Састанку је присуствовао и заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић.
Тема састанка била је припрема прве заједничке војномедицинске вежбе, која ће бити изведена у мају ове године у Београду, припреме за учешће припадника Управе за војно здравство Министарства одбране на вежби у Великој Британији, као и остале теме од интереса за заједничку сарадњу.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић рекао је да је уверен да ће захваљујући конструктивним разговорима са британским саговорницима билатерална војна сарадња у области војне медицине бити све успешнија. Рекао је да је ВМА, установа која траје 173 године, од 1981. године смештена у данашње издање где под једним кровом обједињује лечење, школовање и научноистраживачки рад. То даје широке могућности за сарадњу која је у обостраном интересу.
Генерал Роуланд истакао је да постоје многе теме које имају потенцијал да би се унапредила војномедицинска сарадња. Посебно је похвалио допринос српске стране у формирању Балканских војномедицинских снага и издвојио потенцијал у обуци Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА, учешће у мировним операцијама и АБХО, односно биотероризам.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас