221.jpg

Универзијада 2009: активности се настављају

14. 01. 2010

Београд, 14.јануар- Чланови организационог одбора Универзијаде 2013, која ће се одржати у граду Казању, у руској покрајини Татарстан, посетили су Војномедицинску академију у циљу размене искустава око медицинског збрињавања ове спортске манифестације.
Госте из Русије примио је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима који су непосредно руководили организацијом медицинског збрињавања Универзијаде 2009, највеће спортске манифестације која је током протекле године одржана у нашој земљи.
Генерал Јевтић упознао је госте из Русије са могућностима и најзначајнијим активностима ВМА као медицинског гиганта од стратешког националног значаја. Пуковник доц.др Зоран Хајдуковић, потпуковници доц.др Срђан Лазић, др Срђан Старчевић и капетан др Никола Чикириз изнели су наша искуства у организацији медицинске подршке, здравственом и превентивно-медицинском збрињавању ове спортске манифестације, о ангажованим ресурсима, као и о броју обављених прегледа и анализа.
- Узимајући у обзир ове импресивне резултате, као и могућности ВМА, не чуди што је широм света одјекнула вест да је ВМА освојила злато на Универзијади. Спортисти, учесници ове манифестације, постали су прави амбасадори и ВМА и српске медицине!-истакао је господин Фарид Абдулганијев директор Универзијаде 2013. –Ваша помоћ и искуство биће нам драгоцени у времену које је пред нама и с тим у вези очекујемо интензивирање наше сарадње, која треба да превазиђе оквире спортске медицине. Има пуно могућности за сарадњу наше две земље у оквиру медицинске струке и науке, а ВМА с обзиром на стручне и образовне капацитете свакако мора бити мост те сарадње.-рекао је господин Абдулганијев.
Захваљујући гостима на лепим речима, начелник ВМА истакао је спремност наше установе да својим искуствима помогне колегама из Татарстана у реализацији ове комплексне активности уз жељу за проширење сарадње у свим областима медицине. - Спремни смо да своје знање поделимо са другима, али смо спремни и да учимо од других који то желе на равноправним основама - рекао је генерал Јевтић.      

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас