I klasa kadeta  MF VMA.JPG

Уручене дипломе првој класи кадета Медицинског факултета ВМА

11. 09. 2015

У амфитеатру Војномедицинске академије данас су уручене дипломе првој класи кадета која је завршила Медицински факултет ВМА Универзитета одбране. Они су том приликом промовисани у докторе медицине, а добиће и први официрски чин - потпоручника санитетске службе.
Свечаном скупу присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт, декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић, наставници те високошколске образовне установе, родитељи младих лекара, њихове колеге кадети и бројни гости.
Генерал Вуруна је истакао да ће овај дан ући у историју војне медицине и војног образовања Републике Србије. Он је подсетио да су пре шест година одлучни људи са јасном идејом и визијом основали Медицински факултет ВМА, а потоња руководства дала су развојни импулс, тако да је данас резултат евидентан – 18 младих војних лекара.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт рекао је да му је велика част што је у прилици да првој генерацији војних лекара са тог факултета честита на успешном завршетку студија на Медицинском факултету ВМА.
- Били сте вредни. Стицали сте нова знања и током школовања постигли веома добар успех. Свака година била је са просеком већим од 9. Укупан просек прве генерације је одличан – 9,48 – истакао је проф. др Шегрт.
Декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић рекао је да је велики пут преваљен од нечега што је била само идеја о томе како обезбедити квалитетну будућност војном здравству до данашњег дана, у коме се слави заједнички успех.
Пуковник Јовић уручио је дипломе кадетима прве класе, међу којима ће троје првих у рангу – Горан Савић, Наташа Петковић и Ахмет Хаџиахметагић на свечаности испред Дома Народне скупштине примити и заслужене награде.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас