218.jpg

Усавршавање из области здравствене неге

23. 01. 2010

Beograd, 23. januar - U okviru bilateralne vojne saradnje Srbije i SR Nemačke, VS Živka Pivić, medicinska sestra iz Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA boravila je na devetomesečnom stručnom usavršavanju u Naumburgu i Hanoveru, u cilju usavršavanja znanja iz oblasti zdravstvene nege bolesnika i vođenju medicinske dokumentacije.
Nakon tromesečnog usavršavanja nemačkog jezika u Naumburgu, VS Živka Pivić je šest meseci provela u Fachsanitätszentrum Hannover, Emmich-Cambrai –Kasarne gde je imala mogućnosti da se upozna sa organizacijom i mogućnostima centra, novim pristupima u tretmanu i nezi hirurških i nepokretnih pacijenata, posebno u prevenciji dekubitisa. VS, Živka Pivić upoznala se i sa svim prednostima koje u zbrinjavanju pacijenata pruža savremena oprema i dobro organizovan informacioni sistem.
Na kraju boravka u Hanoveru, Uprava Centra pohvalila je angažovanost i osposobljenost VS Živke Pivić koja je domaćine upoznala sa mogućnostima i kapacitetima VMA i organizacijom službe zdravstvene nege u našoj ustanovi. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас