149.jpg

УСАВРШАВАЊЕ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТAРА ИЗ ЕГИПТА НА ВМА

02. 07. 2010

Београд, 02.јули - Делегација Министарства одбране Египта коју су чинили генерал-мајор Мохамед Хосни Ханза Ибрахим и госпођа пук. Мона Јусуф Мохамед Махмуд боравили су у дводневној посети ВМА ради договора о усавршавању египатских војних медицинских сестара у нашој установи из области интензивне неге, хирургије, физикалне терапије и рехабилитације, хемодијализе и радиолошке дијагностике и терапије.

На уводном састанку коме су присуствовали представници руководства ВМА предвођени замеником начелника, пуковником проф.др Николом Филиповићем, гостима је презентована лична карта Војномедицинске академије, организација и резултати у области школовања, усавршавања и научноистраживачког рада, као и кратки прикази рада организационих јединица ВМА где би се одвијало усавршавање сестара из Египта, са посебним освртом на рад сестара. Након тога су чланови египатске делегације обишли наведене организацијске целине.
 
Том приликом, генерал-мајор Мохамед Хосни Ханза Ибрахим истакао је да је изузетно задовољан што се налази у институцији као што је ВМА о којој је доста тога претходно знао, али да је оно што је видео током обиласка превазишло сва његова очекивања. -Знам да сте последњих година учинили и велики искорак на светску медицинску сцену.- истакао је он износећи своја запажања о изванредној организацији функционисања службе у ВМА. - Опредељење египатске стране да се сестре упуте на усавршавње у ВМА произилази из високог нивоа стручности запослених, али је важан фактор и чињеница да постоји могућност изванредног смештаја сестара у објекту у којем би се спроводило усавршавање.- казао је египатски генерал.
 
Током разговора договорени су детаљи око динамике и плана усавршавања египатских медицинских сестара у ВМА, а разматране су и остале могућности војномедицинске сарадње која би се одвијала у оквиру билатералне сарадње две државе.
 
Чланове египатске делегације је за време посете Београду примио и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић са сарадницима. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас