DNS VMA.jpg

Успешан конгрес неуролога Србије са међународним учешћем

28. 10. 2015

Конгрес Друштва неуролога Србије са међународним учешћем, на којем су припадници Војномедицинске академије имали важну улогу, а који је одржан од 22. до 24. октобра 2015. године у Новом Саду, окупио је око 620 регистрованих учесника из Србије, Црне Горе, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.
Главне теме конгреса биле су цереброваскуларна обољења, неуродегенеративна обољења и епилепсија. На конгресу је одржано пет едукативних курсева из најважнијих области неурологије, 12 симпозијума у оквиру главних тема конгреса, два симпозијума младих неуролога, постер сесија са преко 100 постера. Предавања су одржали водећи предавачи из Европске уније, региона и Србије. Клиника за неурологију ВМА је активно и респектабилно учествовала у свим сегментима скупа.
На Конгресу је за новог председника Друштва неуролога Србије са четворогодишњим мандатом изабран пуковник проф др Ранко Раичевић, начелник Групе неуропсихијатријских клиника и Клинике за неурологију ВМА. Нова председница Друштва младих неуролога Србије је др Мирјана Стојковић, лекар на специјализацији са ВМА, а у Председништво Друштва као чланови изабрани су пуковник доц. др Топлица Лепић и др Марија Грунауер са Клинике за неурологију ВМА.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас