Transplantacija_28012018-1.jpg

Успешно одстрањен тумор тежак 18 кг

05. 07. 2018

Комплексан хируршки захват одстрањења липосаркома - ретке врсте тумора великих димензија успешно је изведен у Војномедицинској академији, захваљујући мултидисциплинарном приступу лечењу. Стање пацијенткиње, старе 51 годину, је стабилно, отпуштена је из болнице на даље кућно лечење.
iz arhive VMAОва врста малигнитета јавља се у малом броју случајева које прате различите симптоми болести. У случају пацијенткиње у ВМА туморски процес пречника 50цм и тежине око 18кг био је локализован у трбуху. Иако се за липосарком хирургија сматра најефикаснијом методом лечења, иначе ризичан оперативни захват уклањања тумора оволиких димензија додатно је компликовало присутво великих крвних судова и абдоминалних органа.
Након гастроентеролошке дијагностике ппук. доц. др сц. мед. Небојше Манојловића из Клинике за гастроентерологију и хепатологију ВМА и конзилијарне одлуке о оперативном лечењу, хируршки захват извели су проф. др Братислав Трифуновић, доц. др Бошко Милев, ппук. асист. др Милан Јовановић и др Живорад Коцевски, анестезиолог др Александра Ристановић и инструментарке Маријана Бугарчић и Јасмина Митровић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас