Neurolozi VBanja.jpg

Утисци са конгреса неуролога Србије

05. 12. 2019

Неуролози Војномедицинске академије, предвођени начелником Клинике за неурологију ВМА пк проф. др Ранком Раичевићем учествовали су на XVIII конгресу неуролога Србије са међународним учешћем одржаном од 28. новембра до 1. децембра 2019. године у Врњачкој Бањи.
Лекари и медицински техничари ВМА учествовали су у раду Конгреса низом примећених презентација и усмених предавања, али и у улогама модератора сесија. Постер презентација ппк др Жељка Крсмановића ушла је у ужи избор за најбољи постер на Конгресу и потврдила континуитет доделе признања стручњацима ВМА на овим скуповима. Запажено учешће имали су и специјализанти Клинике за неурологију ВМА, који су са пет усмених презентација у сесији младих неуролога приказали резултате својих истраживања као и дилеме у раду кроз приказе случаја најтежих пацијената.
Током рада конгреса одржана је скупштина Конгреса неуролога, која је са највећом оценом потврдила досадашњи рад и залагање председника Друштва неуролога Србије пуковника проф. др Ранка Раичевића те је овом приликом изгласан и продужетак његовог мандата за наредне четири године.
Предавачи на овогодишњем Конгресу са преко 700 учесника били су водећи ауторитети неурологије Србије уз учешће значајног броја страних предавача. Истовремено је одржан и засебан симпозијум медицинских техничара неуролошке струке са више од 150 учесника.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас