Leto 2013 1.JPG

Вежба санитетске службе "Лето 2013"

26. 07. 2013

У Тренинг центру санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА Управе за војно здравство Министарства одбране данас је одржана показна вежба "Лето 2013" коју су извели припадници 4. класе кандидата за официре санитетске службе. Циљ вежбе био је збрињавање угрожених и настрадалих лица у условима ванредних ситуација, а у овом случају је то био земљотрес.
Том приликом, начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић истакао је да су кандидати вежбу добро припремили, стекли нова знања у руковођењу и командовању санитетским и здружено-тактичким јединицама, које ће моћи да примене у збрињавању угрожених и страдалих лица у условима ванредних ситуација.
- Посебно сам задовољан чињеницом да су у овој класи будућих официра у већини кандидати женског пола, што значи да смо створили услове да на нашим конкурсима побеђују најбољи, независно од пола - истакао је генерал Новаковић исказујући посебно признање Тренинг центру за организацију вежбе, додајући да та установа, са разлогом, носи ознаку регионалног центра.
Вежба "Лето 2013" је била прилика да кандидати за будуће официре санитетске службе провере стечена теоријска и практична знања и вештине у руковођењу и командовању санитетско-тактичким јединицама и збрињавању повређених и оболелих у условима ванредних ситуација.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас