63.jpg

VII Конгрес интервентних кардиолога

12. 04. 2011

Београд, 12. април, 2011.  - У организацији Фонда Србије ''За ваше срце'', у    Београду је, од 08. до 12. априла, по седми пут одржан традиционални међународни конгрес интервентних кардиолога ''BASICS'' који је ове године окупио преко 400  кардиолога, радиолога и кардиохирурга, међу којима је било око 40 најеминентнијих  стручњака из целог света.  Овај скуп је по броју учесника и објављених радова превазишао све до сада одржане скупове.
 
У протекла четири дана, изведено је више од 40 комплексних интервенција на срцу које су учесници овог конгреса у београдском хотелу ''М'', могли да прате видеолинком из операционих сала,  и интерактивно учествују у дискусијама.
 
Интервенције су извођене у  КЦС,  на Институту '' Дедиње'', у КБЦ '' Бежанијска коса'', КБЦ ''Звездара'', ЗЦ ''Ваљево'' и на Војномедицинској академији, на којој је последњег дана скупа, 12. априла, изведена процедура ендоваскуларне реконструкције анеуризме абдоминалне аорте.  Ову хируршку процедуру, уживо преношену из ангио сале Института за радиологију ВМА, извео је тим радиолога, васкуларних хирурга и кардиолога. Трајала је само 60 минута и протекла без икаквих компликација.
 
Допринос овом скупу лекари Војномедицнске академије су дали и активним учешћем у две сесије, у својству председавајућих и коментатора преноса уживо.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас