286.jpg

Више од 200.000 прегледа и интервенција у ДПЦ

17. 07. 2009

Београд, 17. јул - За првих шест месеци 2009. године у Дијагностичко-поликлиничком центру (ДПЦ) ВМА урађено је укупно 160.888 специјалистичких прегледа и 45.985 различитих сложених дијагностичких интервенција за амбулантне пацијенте.
Код војних осигураника урађено је 130.412 специјалистичких прегледа и 32.311 дијагностичких интервенција. Број специјалистичких прегледа у преподневном раду за цивилне осигуранике са упутом РЗЗО био је 30.476, а дијагностичких интервенција 13.674.
- Поменути резултати потврђују велико поверење војних и цивилних осигураника у квалитет и експедидивност наших прегледа и интервенција.-каже начелник ДПЦ ВМА пуковник проф.др Ђоко Максић.
У Центру за дневну хирургију (ЦДХ) урађено је 3598 хируршких интервенција, од којих су 582 интервенције имале карактер операција из домена једнодневне хирургије. Имајући у виду предности хируршког лечења у ЦДХ (ређе инфекције, тромбоемболијске компликације и сл.) , планира се проширење ЦДХ ВМА, додатно опремање и кадровско ојачање.
У амбуланти за дијаспору и допунско приватно осигурање прегледана су 1202 пацијента, који су своје прегледе на време заказали преко интернета или телефоном.
Увођењем софтвера за заказивање прегледа у преподневном и допунском раду, као и пуштањем у рад новог кол центра, пацијентима из земеље и иностранства је дата могућност да закажу специјалистички преглед, или неку дијагностичку интервенцију по упуту изабраног лекара.
ДПЦ ВМА у свом организационом саставу има 51 специјалистички кабинет и 11 функцијских дијагностика, Центар за дневну хирургију, Диспанзере за жене и децу, као и амбуланте за допунско приватно здравствено осигурање и дијаспору ДПЦ ВМА испуљава све услове за пружање амбулантно-поликлиничких специјалистичких прегледа, дијагностичких интервенција и операција из домена амбулантне и једнодневне хирургије војних и цивилних осигураника који услуге ВМА користе у складу са уговором са РЗЗО који је на снази од 01.01.2008 г. или сами партиципирају трошкове лечења.

У наредном периоду планирано је више организационих, кадровских и технолошких иновација у раду ДПЦ који ће имати за циљ подизање квалитета и веће задовољство корисника услуга. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас