188.jpg

Висока школа ВМА: европски стандарди у едукацији

09. 04. 2010

Београд, 09.април - У Високој школи ВМА одржан je дводневни курс за наставнике и сараднике ВМА под називом „Иновације у наставном процесу и нове методологије наставе“. Курс је похађало 25 наставника и сарадника из ВМА, а предавачи су били носиоци сертификата едукационог центра из Хајделберга за дисеминацију иновација у наставно-образовном процесу у високошколским установама, у оквиру међународног пограма ТЕМПУС.
Активности су се одвијале кроз пленарна предавања и рад у малим групама. Најзначајнији део курса био је посвећен компјутерски подржаном учењу кроз симулацију различитих дијагностичких поступака и метода лечења појединих болести. Приказани су и нови модели студентских вежби и савремени приступи у испитивању и оцењивању студената. Наставници су имали прилике да пред камерама и колегама држе предавања, након чега су критички анализирани сви аспекти одржаног предавања.
Осим нових знања, полазници курса су добили и сертификате који ће им бити од велике користи у процесу контроле квалитета наставног процеса у Високој школи ВМА. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас