Zahvalnica_RS.jpg

ВМА додељена захвалница Универзитетског клиничког центра Републике Српске

24. 04. 2019

На међународном симпозијуму о неурологији одржаном од 19. до 21. априла 2019. године у Бања Луци, а у којем су запажено учешће имали неуролози ВМА на челу са начелником Клинике за неурологију пуковником проф. др Ранком Раичевићем, Војномедицинској академији уручена је захвалница за дугогодишњу сарадњу и допринос у развоју неурологије у Републици Српској.
Симпозијум под називом "Први састанак неуролога Србије и Републике Српске" у организацији Друштва доктора медицине Републике Српске, Удружења неуролога Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске, окупио је преко стотину неуролога из региона. Поред професора Раичевића стручни тим неуролога ВМА чинили су ппук. др Жељко Крсмановић и мајор др Виктор Пасовски и додатно оправдали висок квалитет стручних предавања и потврдили поверење стручне заједнице и континуитет у праћењу најновијих истраживања у лечењу неуролошких пацијената са ових простора.
Током едукације размењена су искуства и нове смернице у дијагностици и терапији неуролошких обољења, а било је речи и о унапређењу квалитета лечења пацијената. С обзиром на блиску сарадњу наших неуролога и Републике Српске, а у циљу пружања ефикасног лечења свим врстама неуролошких пацијената, током састанка презентоване су и активности које су обележиле претходни период у смислу унапређења квалитета лечења пацијената, едукације кадра и осавремењивања дијагностичким апаратима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас