59.jpg

ВМА домаћин стручног курса о поступцима и мерама у управљању опасним медицинским отпадом

16. 04. 2011

Београд, 16.04.2011. -  На Војномедицинској академији, у организацији Института за фармацију,   одржан је акредитовани курс I категорије под називом „Поступци и мере у  управљању опасним медицинским отпадом“. Скупу који је отворила проф. др Мирјана Антуновић, начелник Института за фармацију ВМА, присуствовало је 250 здравствених радника (фармацеута, доктора медицине, биохемичара, медицнских сестара и здравствених техничара).
Професор. др Весна Шуљагић,  дипл. фарм. спец. Зорица Манић, и  прим. мр сц Мирјана Јоксимовић су упознале учеснике курса са поступцима и мерама  у поступању са инфективним, фармацеутским и радиолошким отпадом. Урављање хемијско-биолошким отпадом у биохемијским лабораторијама,  поступци и мере у поступању са цитотоксичним отпадом, као и идентификација опасности, оцењивање и управљање ризиком биле су теме излагања  проф. др Гордане Жунић и  мр сц. мед. Весне Суботе, затим  проф. др Марије Тоскић-Радојичић и пук. мр сц мед. Драгана Алексића у другом делу рада курса.
Оцењен највишом оценом од стране учесника, курс ће због великог интересовања стручне јавности бити поновљен, а јавност ће о новом термину бити благовремено обавештена.   

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас