170.jpg

ВМА и ФСС: партнери за врхунске домете

11. 05. 2010

Београд, 11.мај - Десетог маја потписан је у нашој установи Протокол о пословној сарадњи између ВМА и Фудбалског савеза Србије. Протокол су потписали начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и председник ФСС Томислав Караџић.
Генерал Јевтић је том приликом истакао да ове две установе од националног значаја морају да буду партнери у служби очувања здравља, превентиве, лечења и оспособљености за највеће врхунске домете у области спорта.
- У овом моменту обављају се интензивне припреме наше фудбалске селекције за учешће на светском првенству. ВМА ће се бити уз своје репрезентативце! Наравно, не желимо да будемо у прилици да медицински поступамо, али ако треба негде помоћи, проверити здравље, пружити подршку ВМА је право место за тако нешто. Потписивање протокола о сарадњи обавезаће две стране да једни другима буду подршка – рекао је начелник ВМА.
Tомислав Караџић је рекао да је ФСС је потписао многе значајне уговоре у години за нама. - Ниједан од тих уговора, без обзира на финансијске ефекте који су назначени у њима, није вредан људског здравља једног човека. Зато нам је јако битно да овај специфични протокол који данас потписујемо буде један од најважнијих који ћемо поштовати, гајити и ФСС ће бити на највећем могуће нивоу свога партнерства. Здравље наших репрезентативаца и њихових породица обавезује нас да пронађемо такву медицинску установу каква је ваша јер оно што постиже ВМА превазилази границе наше земље, то су европске и светске вредности. –казао је Караџић. Он је рекао да ФСС већ сарађује са лекарима из ВМА који су ангажовани волонтерски по разним селекцијама, али да је ово круна сарадње. - Учинићемо све да будемо на нивоу задатка. –закључио је председник ФСС.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас