109.jpg

ВМА и Лекарска комора Србије: Заједно у служби здравља

19. 11. 2010

Београд, 19. новембар-Војномедицинска академија као једна од водећих здравствених установа у овом делу Европе јесте и убудуће мора бити поуздан ослонац Лекарској комори Србије и с тим циљем смо данас овде да наше партнерство и сарадњу учврстимо још више – рекла је директорка Лекарске коморе Србије госпођа Татјана Радосављевић која је у пратњи Председника Лекарске коморе Београда господина Спасоја Анђелића боравила у радној посети ВМА.

Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић поздравио је иницијативу Лекарске коморе Србије и том приликом нагласио да је ВМА војноздравствена, научноистраживачка и образовна институција посвећена здрављу и напретку медицинске струке и науке, у служби грађана Србије и да има огромне потенцијале на које Лекарска комора Србије може да се ослони. –ВМА јасно препознаје своје обавезе као функционални сегмент здравства Србије и спремна је да их испуњава доприносећи јачању угледа лекарске професије у нашем друштву-казао је генерал Јевтић.

У даљем току разговора размотрене су и конкретне могућности сарадње у области спровођења програма континуиране медицинске едукације српских лекара као и сарадње са дијаспором, а дискутоване су и остале инцијативе Лекарске коморе Србије.

У раду састанка су учествовали и помоћници начелника ВМА пуковник прим. др Милорад Рабреновић, војни службеници проф.др Мирјана Животић-Вановић, доц.др Елизабета Ристановић, као и потпуковник доц.др Бобан Ђорђевић, који је недавно изабран за саветника за питања војног здравства у Лекарској комори Србије. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас