138.jpg

ВМА: мост сарадње Србије и Либије

06. 09. 2010

Београд, 06.септембар - Четворочлана делегација Велике Социјалистичке Народне Либијске Џамахирије на челу са генерал-мајором Муктаром Селем Абушкевим која је боравила у вишедневној радној посети нашој земљи, посетила је ВМА и упознала се са могућностима и најважнијим резултатима наше установе.Госте из Либије поздравио је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима.
- Добродошли у ВМА, Балкански храм здравља и науке, установу у којој под једним кровом складно и комплементарно функционишу служба лечења, образовања и научноистраживачког рада.Све што знамо желимо да поделимо са другима, спремни смо и да усвајамо оно што други знају, како би служили општем добру. Зато је данас ВМА, не само национално благо, већ и мост међународне сарадње и важан ресурс наше Војске и државе. – казао је генерал Јевтић. Он је указао на дугу традицију успешне сарадње Србије и Либије у домену војне медицине и исказао пуну спремност ВМА да иста буде даље унапређивана у оквиру билатералне војне сарадње две државе.

Гостима из Либије приказана је лична карта ВМА, са посебним акцентом на образовно-научни потенцијал и могућности школовања и усавршавања у нашој установи. Током разговора размотрене су могућности војномедицинске сарадње. 

Захваљујући на срдачној добродошлици и садржајним разговорима, генерал Абушкев је истакао да је почаствован што је имао прилику да поближе упозна ВМА, институцију која је српски гигант на пољу медицинске струке и науке исказавши уверење да ће либијски кадрови од стручњака ВМА имати много тога да науче.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас