Logo Svetskog neurohirurskog kongresa u Seulu.jpg

ВМА на Светском конгресу неурохирурга

13. 09. 2013

Начелник Клинике за неурохирургију Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Рогановић, на основу позива Светске неурохируршке асоцијације (World Federation of Neurosurgical Societies - WFNS), учествовао је на 15. светском неурохируршком конгресу, одржаном од 8. до 12. септембра 2013. године у Сеулу, Јужна Кореја.
Проф. Рогановић одржао је предавање на тему „Исход хируршке репарације периферних нерава“ и учеснике Конгреса упознао са тренутним могућностима у овој области неурохирургије, као и факторе који утичу на исход операција на прекинутим периферним нервима. Дискусија након предавања била је везана за успех операције у специфичним клиничким ситуацијама: код повреда различитих нерава, дугачких нервних дефеката и прекида нерава оперисаних дуго након повреде. Проф. Рогановић је члан Комитета за хирургију периферних нерава Светске неурохируршке асоцијације, који чине светски неурохирурзи са највише искуства и стручних радова из области хирургије периферних нерава и брахијалног плексуса. Избор у овај Комитет, као и позив за предавање, резултат су великог искуства које Клиника за неурохирургију ВМА има о овој теми и бројних радова објављених у водећим светским неурохируршким часописима.
Током Конгреса, који важи за један од најзнајачнијих скупова неурохирурга у свету, остварени су бројни контакти са водећим неурохирурзима у WFNS и добијено је више позива за нова предавања у еминентним светским центрима.
Београд, 13. септембар 2013. године
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас