121.jpg

ВМА НА ТЛУ АФРИКЕ: ПОСЕТА ВОЈНОМЕДИЦИНСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЛИБИЈЕ

21. 10. 2010

Београд, 21.октобар- Висока Делегација Велике Социјалистичке Народне Либијске Арапске Џамахирије коју је предводио генерал-потпуковник Al Ramah Ramadan Ahem Aljerd, директор Генералне управе за војно здравство боравила је у посети ВМА и том приликом са највишим руководством наше устнове размотрила могућности даље сарадње, са посебним акцентом на усавршавање припадника либијског војног здравства у нашој установи, као и размену стручњака разноврсних профила. 

-Добродошли у ВМА. Ово је наша кућа здравља и науке, у којој се прате и примењују највиши стандарди у диајгностици и лечењу, образује се подмладак војне медицине и раде озбиљни научноситраживачки задаци. Уосталом, верујем да о томе већ знате пуно, јер у Вашој земљи постоји велики број наших амбасадора, оличених у лекарима који су се усавршавали на ВМА годинама уназад. Желимо да тако буде и убудуће-рекао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић, поздрављајући госте.

Гостима из Либије су при том приказане могућности и најважнији резултати ВМА, њен академски и научни потенцијал као и организација и могућности Сектора за логистику ВМА о чему су говорили војни службеници доц.др Елизабета Ристановић, проф.др Мирјана Животић-Вановић и потпуковник мр Градимир Вукчевић. Потом су чланови делегације обишли неколико организацијских целина ВМА.

На крају отворених и садржајних разговора, шеф либијске делегације, генерал Al Ramah Ramadan Ahem Aljerd, истакао је да је ВМА надмашила његова очекивања и да је она свакако савремени медицински колос и европски гигант. – Приметио сам да Вас осим врхунског профеионализма и стручности краси и специфичан ентузијазам и посвећеност установи. Чувајте ову врлину и развијајте ВМА, а ми смо спремни да учимо од Вас.-казао је он.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас