503.jpg

ВМА организује прегледе на Фестивалу здравља

11. 04. 2018

Војномедицинска академија учествоваће на пролећном Фестивалу здравља који ће, под слоганом "За здраво потомство", бити одржан од четвртка, 12. априла до петка, 13. априла 2018. године у Дому Војске Србије у Београду (Браће Југовић 19). Штанд ВМА биће отворен оба радна дана Фестивала.
Првог дана Фестивала радиолози ВМА обављаће превентивне ултразвучне прегледе каротидних артерија и артерија доњих екстремитета, док ће током другог дана васкуларни хирурзи ВМА грађанима пружати мануелне прегледе и консултације у вези ултразвучних налаза. Током оба радна дана сви заинтересовани грађани имаће прилику и да ураде скрининг крвног притиска.
На трибини ВМА и дневног листа "Блиц", која ће бити одржана у четвртак, 12. априла 2018. године у периоду од 17.05 до 18.00 часова, предавање ће одржати начелник Клинике за гастроентерологију и хепатологију ВМА пуковник проф. др Радоје Додер, док ће у петак, 13. априла 2018. године на трибини РТВ "Студио Б" у периоду од 14.00 до 14.30 часова учествовати др Светлана Антић из Клинике за нефрологију ВМА. Истог дана на здравственој трибини ВМА и дневног листа "Политика" у периоду од 14.30 до 15.30 часова учествоваће проф. др Весна Беговић Купрешанин из Клинике за инфективне и тропске болести ВМА, потпуковник др Жељко Јадранин из Института за епидемиологију ВМА и др Оливера Човић Несторовић из Дечјег диспанзера Специјалистичке поликлинике ВМА. 
У оквиру континуиране медицинске едукације у петак, 13. априла 2018. године од 13.00 до 14.00 часова предавање на тему етичких проблема у психијатрији одржаће др Игор Радуловић из Клинике за психијатрију ВМА.
На штанду ВМА током оба дана Фестивала сва заинтересована лица биће у могућности и да потпишу донорске картице и на тај начин подрже републичку кампању завештања органа.
Улаз на Фестивал здравља је бесплатан, а присуство акредитованим предавањима здравственим радницима омогућава и добијање бодова за обнављање лиценце.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас