287.jpg

ВМА освојила злато на Универзијади

17. 07. 2009

Београд, 17. јул – Успешни људи не говоре о себи, о њиховим резултатима говоре дела. ВМА је на Универзијади освојила злато - рекао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић обраћајући се медицинском особљу ВМА које је било непосредно ангажовано на медицинском збрињавању Универзијаде 2009. Скупу су присуствовали и представници Министарства одбране (МО) Србије на челу са државним секретаром др Зораном Јефтићем и представници Организационог одбора Универзијаде Тамара Коштро и Ранко Тепавчевић.
Том приликом, генерал Јевтић нагласио је и следеће:
„Драге колегинице и колеге, наши Универзалци!
Управо је завршена једна од највећих светских спортских манифестација, чији је домаћин ове године била Србија, а ВМА официјено здравствено обезбеђење. Тим наших колега на челу са пуковником Хајдуковићем је професионално, посвећено и пожртвовано, урадио свој посао. Као начелник ВМА, дајем оцену – 10!
А, ево и наше златне медаље на Универзијади. Чујте оцена званичника:
Председник Међународне универзитетске спортске федерације FISU Џорџ Килијан изјавио је за медије у Србији да је здравствена заштита манифестације била на изузетно високом нивоу. - То је једна од најјачих карика у систему Универзијаде. Морам да похвалим ВМА која је задужена да све функционише како треба када је у питању здравље на Универзијади – рекао је Килијан.
И Генерални секретар FISU Ерик Сантрон одао је признање ВМА нагласивши да је Дом здравља у Белвилу испунио највише светске стандарде.
- Одушевљен сам начином рада и опремљеношћу поликлинике ВМА у Универзитетском селу. То је најбоља поликлиника коју смо икада имали на универзијадама. Реакција људи била је изузетна – изјавио је Сантрон.
Др Лоренс Доналд Ринк, председник медицинске комисије FISU честитао је руководству и свим припадницима ВМА на уложеним напорима у организацији медицинског збрињавања Уиверзијаде 2009. -Изузетно смо задовољни оствaреном сарадњом са ВМА. Честитам Вам на изврсној организацији, високим стандардима и исказаном професионализму - рекао ми је др Ринк приликом нашег сусрета.
Треба ли овоме додати још нешто? Једино што бих ја лично желео да истакнем овом приликом, то је чињеница да смо стекли много нових пријатеља. Глас о доприносима ВМА, могућностима, нашој снази, знању и способности обићи ће свет, а углед ВМА и поверење у Србији је значајно оснажено. Сви истичу љубазност особља ВМА током Универзијаде. Наши пацијенти, спортисти и најшира јавност добро је разумела нашу поруку за Универзијаду: ЗДРАВЉЕ ... ВИШЕ ОД ЗЛАТА!
Честитам Вам пуковниче Хајдуковићу, др Старчевићу, доценте Лазићу, др Чикиризу и свима Вама који сте исказали снагу колектива, много би требало да вас све побројим. Још једном смо сви заједно ових дана наочиглед домаће и светске јавности, примером и делом потврдили да смо актери наше судбине и да ћемо имати само оно што сами освојимо.
ВМА је на Универзијади освојила злато, а сви Ви још једном сте свима ставили до знања да је ВМА наша кућа-и овде у Црнотравској, и у Белвилу и у сваком делу наше земље, али и свуда у свету где треба бранити и заступати њене интересе, као што то раде наше колеге у Чаду.А ако је кућа симбол жеље за идентитетом, онда је показани феномен идентификације са установом одлучујући елемент у опстајању и израстању наше ВМА. Живели!
Државни секретар Министартва одбране Србије др Зоран Јефтић честитао је припадницима ВМА на величанственом ангажману. „Показали смо свету шта може наша Србија. Сви ангажовани представници Министарства одбране и Војске Србије у потпуности су извршили постављене задатке, одговорно и професионално. Глас о томе поносно одзвања широм планете, а у наше Министарсатво одбране већ стижу позиви за сарадњу и размену искустава око збрињавања великих спортских манифестација у свету али и за друге облике сарадње са нашом ВМА. Будите поносни што сте део овог златног тима ВМА који предводи генерал Јевтић. Наставите истим путем. Имате пуну подршку Министартва одбране“ –нагласио је др Јефтић .

Пуковник доц.др Зоран Хајдуковић, координатор активности ВМА на Универзијади сумирао је резултате ангажмана медицинског особља ВМА.
-У Поликлиници у Универзитетском селу извршено је укупно 6007 специјалистичких прегледа и процедура, а на 34 борилишта у Београду извршено је 608 прегледа. У току Унивезијаде било је укупно 22 сумњива случаја на грип (вирус А) по типу Х1Н1, који су упућени у Инфективну клинику ВМА на стационарно лечење. Потврђено је 6 позитивних резултата, а сви оболели су успешно излечени и отпуштени из болнице. Институт за хигијену Сектора за превентивну медицину ВМА је константно вршио спровођење контроле исправности воде у базенима и исправности хране. У перионици ВМА за потребе Универзијаде опрано је укупно 58.000 кг веша, а возачи ВМА су током такмичења прешли укупно 30.300 километра. И сви који су радили су били сјајни и беспрекорни. Још једном, велико ХВАЛА - нагласио је пуковник Хајдуковић.
Државни секретар МО др Зоран Јефтић уручио је начелнику ВМА генерал-мајору проф.др Миодрагу Јевтићу специјалну захвалницу за доприносе ВМА организацији Универзијаде, а свим члановима медицинских тимова ВМА уручене су захвалнице за велике доприносе у организацији манифестације „која је обележила светски универзитетски спорт и приказала Србију у правом светлу целој планети“.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас