47.jpg

ВМА - Размена стручног знања и искуства на националном и међународном нивоу

25. 05. 2011

Фармација
 
Институт за фармацију ВМА је био домаћин семинара одржаног у периоду од 20. до 25.  маја 2011., у организацији Европског удружења болничких фармацеута. ''Болнички фармацеут као део Комисије за лекове'' и ''Безбедност пацијента: улога болничког фармацеута'' су биле теме којима је семинар био посвећен. Учешће болничких фармацеута из бивших република: Словеније, Хрватске, Босне, Републике Српске, Македоније, Естоније, Словачке, Чешке, Бугарске и Србије је овом скупу дало међународни карактер. Предавачи и организатори скупа су били експерти    из Аустрије и Италије.
У склопу  посете организован је и обилазак Института за фармацију ВМА, у оквиру кога је гостима презентована ВМА као здравствена установа терцијарног нивоа збрињавања, и место и улога Института за фармацију као њеног организацијског дела задуженог за обезбеђење лекова и медицинских средстава за потребе лечења, превентивно-медицинског и научно-истраживачког рада.
С обзиром на међународни карактер, овај скуп је био  прилика за размену стручног знања и искустава, успостављање контаката и афирмацију наше установе.
 
Фармацеути ВМА на Првом конгресу фармацеута Црне Горе
Само недељу дана раније,  ВМА је била присутна на Првом конгресу фармацеута Црне Горе и запажена  учешћем њених представника, војног службеника проф. др Мирјане Антуновић, начелника Сектора за фармацију, проф. др Силва Добрић, начелник Института за научне информације, и асистент мр сц Анета Перић, специјалиста фармакоинформатике.
Конгрес под слоганом “Фармација: јуче, данас, сутра” је одржан у периоду од 12. до 15. маја. 2011. у Бечићима, у организацији  Фармацеутске коморе Црне Горе и Фармацеутског факултета у Подгорици, и у сарадњи са Агенцијом за лекове и медицинска средства, а под покровитељством Министарства здравља Црне Горе. Био је посвећен темама у области фармацеутске делатности, са посебним нагласком на најновија достигнућа у научном домену и освртом на регулативе у фармацији. ''Улога болничког фармацеута као носиоца фармацеутске заштите'' је била тема предавања које је проф. др Мира Антуновић одржала на овом међународном скупу. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас