202.jpg

ВМА средом: ургентни центар српског здравства

04. 02. 2010

Београд, 04.март-На основу договора Министарства одбране и Министарства здравља Републике Србије, почев од 03.марта 2010.године ВМА је преузела задатак непосредне подршке Ургентном центру КЦ Србије у збрињавању пацијената који су непосредно животно угрожени.
Захваљујући благовремено извршеним припремама и изузетном професионалном ангажовању припадника ВМА ова активност је првог дана веома успешно извршена. Прегледано је више од 400 повређених и акутно оболелих војних и цивилних осигураника, примљено је на болничко лечење њих 50 и у току ноћи оперисано је 18 лица.
Реализацијом овог одговорног задатка непосредно је руководио начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић заједно са начелницима група хируршких, интернистичких и неуропсихијатријских клиника ВМА, као и уз снажну дијагностичку и логистичку подршку. Током овог 24-часовног периода остварена је веома добра сарадња са Градским заводом за хитну медицинску помоћ.
Оваквим приступом систем одбране још једном директно исказује оспособљеност своје војноздравствене службе за реализацију треће мисије Војске Србије. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас