271.jpg

Војномедицинска делегација Аустрије у ВМА

17. 09. 2009

Београд, 17.септембар - Можемо бити задовољни досадашњом војномедицинском сарадњом Србије и Аустрије, али уложићемо додатне напоре да она буде још боља и свеобухватнија. А то ће бити лакше, ако се боље упознамо - рекао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић поздрављајући делегацију ОС Републике Аустрије која борави у дводневној посети ВМА, у оквиру посете нашој санитеској служби, а на основу билатералне војне сарадње две државе.

Аустријску делегацију предводи пуковник др Harald Harbich заменик начелника санитетске службе ОС Аустрије, а њени чланови су пуковник др Michael Krenier и потпуковник Wolfgang Theil.

Гостима из Аустрије представљене су могућности ВМА и најзначајнији резултати ове установе у области хируршких и интернистичких грана, као и неуропсихијатријске службе и превентивно-медицинске заштите. Приказане су и могућности и потенцијали ВМА у домену научноистраживачког и образовног процеса, а посебно су показане могућности, резултати и визије даљег развоја Ветеринарског школског центра.

Чланови аустријске делегације су током посете обишли и више организацијских целина ВМА, као и Команду Лаке пољске болнице Роле ИИ.

- Аустријски војни санитет има дугу традицију, али ми немамо овакву војну болницу као што је ваша ВМА, која представља не само грандиозни архитектонски објекат, већ и импресивно медицинско здање у коме раде светски признати стручњаци различитих специјалности. - рекао је на крају посете шеф аустријске санитетске делегације, пуковник др Harald Harbich.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас