Libija mart 2013.jpg

Војномедицинска сарадња са Либијом

29. 03. 2013

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић примио је заменика министра одбране Либије Калида Мохамеда Алшарефа  (Khalid Mohamed Alsharef) данас, 29. марта 2013. године на Војномедицинској академији. Заменик министра Алшареф предводи делегацију Министарства одбране Либије, која је у званичној посети Републици Србији, у циљу обнављања и унапређења билатералне сарадње у области одбране. Састанку је присуствовао и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић.
Начелник ВМА Новаковић упознао је саговорнике са могућностима сарадње са Војномедицинском академијом у области лечења, образовања и научноистраживачког рада. Подсетио је да две стране већ имају добру сарадњу и да је потребно само интензивирати дефинисањем конкретних облика који би били уређени споразумним односима.
Заменик министра Алшареф рекао је да постоје јаке везе у сарадњи у области одбране две земље, које су додатно ојачане чињеницом да постоје лекари који заузимају веома одговорне позиције у либијском војном здравству, а који су школовани у Србији и на ВМА. Нарочито су заинтересовани за сарадњу у области лечења и усавршавања.
Бригадни генерал Поповић рекао је да ће Управа за војно здравство подржати унапређење сарадње са Либијом, а декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић представио је рад Медицинског факултета ВМА, на којем се школују три инострана кадета, од којих један либијски.
Либијска делегација, у даљем току посете, обишла је ВМА и захвалила домаћинима на доброј сарадњи.
 
Београд, 29. март 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас