255.jpg

Војномедицинска сарадња Србије и Португала

29. 10. 2009

Београд, 29. октобар - Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима примио је данас делегацију Oружаних снага Републике Португал. Током радне посете нашој установи гостима су приказане могућности и капацитети ВМА и најзначајнији резултати у домену хирургије, интерне медицине, неуропсихијатрије, превентивне медицине, стоматологије, фармације, академски потенцијал и организација научноистраживачког рада у ВМА, као и активности Лаке пољске болнице.
Гости из Португала обишли су и Центар хитне помоћи ВМА, Дијагностичко-поликлинички центар и Центар за дневну хирургију, Стерилни хематолошки блок, Одељење за магнетну резонанцу, Клинику за анаестезиологију и интензивну терапију и Клинику за ургентну медицину ВМА.
Чланови португалске делегације исказали су посебан интерес за сарадњу у области образовања кадрова и војностручног усавршавања у домену санитетске службе.
Делегација оружаних снага Републике Португал борави у вишедневној посети Србији, у оквиру билатералне војне сарадње две државе, са основним циљем успостављања и унапређења војнообразовне сарадње.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас