184.jpg

За боље образовање будућих лекара: ВМА и Медицински факултет у Новом Саду

14. 04. 2010

Београд, 14.април - Сарадња ВМА и Медицинског факултета у Новом Саду добила је нови замах након недавног сусрета делегације ВМА са Деканским колегијумом овог факултета који је одржан у Новом Саду. Делегацију ВМА предводио је начелник наше установе генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић, а чинили су је академик, пуковник проф.др Миодраг Чолић, декан Високе школе ВМА и проф.др Мирјана Животић-Вановић, начелник Сектора за школовање и НИР ВМА.
- Сарадња образовних институција је веома важан фактор у подизању квалитета образовања, при чему је Медицински факултет у Новом Саду препознат као наш поуздани партнер у том веома одговорном задатку – рекао је генерал Јевтић приликом посете Новом Саду. Наша сарадња имала је успоне и падове, али се надам да је време сујета и суревњивости иза нас и да су сви разумели да је мисија медицине и знања да служи општем добру народа и државе којој припада-казао је он истакавши да очекује скори почетак свобухватније сарадње две институције.
Проф. др Никола Грујић, декан Медицинског факултета у Новом Саду, изразио је задовољство што је ВМА као институција која поседује све што је потребно за квалитетно школовање будућих лекара акредитована за студије медицине и да се образовни процес у овој установи изузетно успешно спроводи , уз све друге задатке које извршава установа од стратегијског националног значаја.
Током садражајних разговора нагалашено је да би размена наставника и студената на свим студијским програмима, сарадња у оквиру научноистраживачких пројеката и размена искустава наставника у области наставних метода, могли да представљају нове договорене области сарадње која ће бити конкретизована у наредном периоду. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас