Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Завршен међународни курс војне медицине

20. 10. 2017

Свечана додела сертификата поводом завршетка међународног курса намењеног припадницима санитетских одељења Министарства одбране и Војске Србије у организацији мобилног тима NATO центра за изузетност у области војне медицине из Будимпеште, Република Мађарска, одржана је на Војномедицинској академији.
Свечаности је присуствовао заступник начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и у поздравној речи захвалио организаторима и учесницима на првом курсу ове врсте који је по себи значајан допринос досадашњој војномедицинској сарадњи. Нагласио је и наредне кораке у усавршавању припадника војног санитета у области заштите од биотероризма.
Организатори су похвалили висок ниво знања учесника обуке одржане у Тренинг центру санитетске службе ВМА чиме је одржавање едукације допринело и размени значајних искустава између предавача и полазника.
Током тродневног курса 21 полазник имао је прилику да се упозна са војном доктрином према међународним концептима и стандардима организације и фукционисања медицинске службе. Такође су имали прилику да савладају и усаврше вештине које ће им посебно користити приликом ангажовања у мултинационалним мировним операцијама.
NATO центри за изузетност су међународне организације за обуку и усавршавање стручњака из земаља чланица NATO и партнерских држава. Кроз курсеве из различитих области попут војне медицине, цивилно-војне сарадње, сајбер одбране и других, полазницима је омогућено усавршавање у развоју доктрине и побољшање интероперабилности и способности.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас