288.jpg

Завршен упис 1. класе Високе школе ВМА

16. 07. 2009

Београд, 16.јул - У Високој школи ВМА завршен је упис прве класе студената који су положили пријемни испит и испунили све услове предвиђене конкурсом за упис у прву годину студија медицине.
Десет девојака и осам младића, бруцоши Високе школе ВМА су приликом уписа добили поруку добродошлице начелника ВМА генерал-мајора проф.др Миодрага Јевтића у којој се, осим честитки за постигнути успех, студенти прецизно упознају са обавезама које их очекују већ од 1.септембра.
Академик, пуковник проф.др Миодраг Чолић, заступник декана Високе школе ВМА, честитао је бруцошима, пожелео им успех у току школовања и изразио наду да ће и они једног дана бити врхунски лекари који ће достојно репрезентовати српску медицину и служити здрављу.
Будући да ће током школовања имати статус војних лица, студенти Високе школе ВМА ће пре почетка наставе из предмета прве године студија медицине, у периоду од 1. до 25. септембра, проћи војно-стручну обуку која има за циљ упознавање са специфичностима војне организације и овладавање знањима и вештинама неопходним за даљи ток школовања.
У току обуке, студенти ће се упознати са организацијом живота и рада у војном колективу, основним правима и дужностима, мерама које се спроводе ради очувања основних друштвених и војних вредности у савременим друштвеним токовима, мерама очувања животне средине и здравља људи, као и са основним тактичко-техничким подацима о наоружању, мерама обезбеђења објеката, материјално-техничких средстава и људства, елементима саобраћајних прописа и мерама безбедности у саобраћају и другим областима, а увежбаваће и основне стројеве радње.
Студенти Високе школе ВМА ће се у том периоду упознати и са организацијом и функционисањем ВМА, обићи ће институте и клинике у којима ће се изводити практична настава и упознати професоре, будуће менторе који ће током целог школовања пратити њихов рад и пружати им помоћ и подршку. Наставни кадар ВМА ће студенте детаљно упознати са студијским програмом. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас