prolece2015-1.jpg

Завршена вежба "Пролеће 2015"

21. 05. 2015

Завршница логоровања и показне вежбе "Пролеће 2015", коју су извели слушаоци 7. класе кандидата за резервне официре санитетске службе и 1. класа кадета Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду, у организацији Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА, одржана је данас на Војномедицинској академији. Циљ вежбе био је збрињавање угрожених и настрадалих лица у условима ванредних ситуација, односно од последица земљотреса.
Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт изразио је задовољство показаним знањем и вештинама учесника данашње вежбе, као и показане способности командовања и обучавања одговорних старешина и наставника ВМА. Рекао је да ВМА велику пажњу придаје образовању и да је Медицински факултет ВМА, који ове године промовише прву класу санитетских потпоручника, најбољи пример за то. Важан сегмент у систему образовања и обуке на ВМА је Тренинг центар са великим бројем активности на пољу обуке санитетског особља чиме сам себе кандидује да постане регионални центар.
Посматрачи на вежби "Пролеће 2015" били су представници оружаних снага из Републике Словеније, Босне и Херцеговине и Републике Макeдоније, који су пренели позитивне утиске о завршници вежбе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас