Dimo04.jpg

Завршетак курса "Јавно здравље и масовне несреће"

04. 04. 2014

У сали Наставно-научног већа Војномедицинске академије данас је одржана свечаност уручења сертификата полазницима поводом завршетка курса "Јавно здравље и масовне несреће" који је у тој установи организован у сарадњи са оружаним снагама Сједињених Америчких Држава.
Према речима команданта Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА Управе за војно здравство Министарства одбране пуковника Драгана Јовановића реч је о четвородневном курсу који је организован у сарадњи са мобилним тимом медицинских експерата оружаних снага Сједињених Америчких Држава.
Према његовим речима, предавачи из САД одржали су веома квалитетна и интерактивна предавања, а полазници курса били су изузетно мотивисани и дисциплиновани.
Заменик начелника Управе за војно здравство Министарства одбране пуковник др Угљеша Јовичић, честитајући полазницима на успешно завршеном курсу, изразио је захвалност колегама из САД на подршци у одржавању курса, који су уложили велики напор како у његовој припреми тако и у реализацији. Он је истакао да су уз припаднике Министарства одбране и Војске Србије, курс успешно завршили и припадници других државних институција.
Како је истакао шеф мобилног експертског тима оружаних снага САД пуковник др Метју Долан, колеге из наше земље показале су завидан ниво посвећености и организованости у задатим околностима, изражавајући наду и задовољство чињеницом да ће сарађивати и у будућности.
Четвородневни тренинг одржан је у Тренинг центру санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА Управе за војно здравство Министарства одбране.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас