POP_0238.JPG

Завршетак школовања слушалаца за резервне официре ВА и ВМА

24. 08. 2012

Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца за резервне официре Војне и Војномедицинске академије генерације “Март 2012”, одржана је данас у касарни “Генерал Јован Мишковић” у Београду. 
Указом председника Републике Томислава Николића, њих 49, оспособљаваних на Војној академији и Војномедицинској академији, после шест месеци обуке, промовисано је у чин пешадијског потпоручника или потпоручника оклопних јединица у резерви (ВА), док њих осморо слушалаца на ВМА, од данас носи чин санитетског, а један и ветеринарског потпоручника.
Начелник Војне академије генерал - мајор Младен Вуруна уручио је признања најбољима. Први у рангу је потпоручник у резерви Мирослав Милинков, 130. класа рода пешадије, (средња оцена 9.33), док су други и трећи Милан Смиљанић (9.22) и Ђорђе Костић, 91. класа ОМЈ са средњом оценом 9.00. 
Као најбоља у класи слушалаца ВМА награђена је резервна потпоручница Марина Ћубић, друга је Јелена Миленковић, а трећа Мирјана Стаменић.
Честитајући потпоручницима, пуковник Миле Јелић је истакао да бројни гости на свечаности у највећој мери представљају признање за рад и постигнуте резултате официрима.
У име промовисаних официра, старешинама, родитељима и пријатељима се на подршци захвалио први у рангу, Мирослав Милинков, који је потврдио да су сви слушаоци, од војничке заклетве до данас, били суочени са изазовима и задацима који их нису поколебали, јер су били свесни да морају истрајати на свом путу, јачи за нова искуства и знања.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас