Zlatna plaketa GS.jpg

Златна плакета Војномедицинској академији

27. 05. 2014

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић данас је, поводом 170 година постојања Војномедицинске академије, уручио Златну плакету Војске Србије тој највећој војноздравственој установи. Високо одличје, које је до сада добио само председник државе поводом Дана Војске, примио је начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић.
Свечаном скупу, одржаном на ВМА, присуствовали су чланови Колегијума начелника Генералштаба ВС и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић.
Генерал Диковић одао је признање, почаст и пошту свим људима који су у протеклих 170 година развијали ВМА и истакао да толико година могу да славе само оне установе које имају јасно постављене циљеве. Он је, такође, похвалио иницијативу умних људи који су пре 170 година основали посебан вид здравствене заштите официра и војника, која траје до данас.
- Припадници Војске Србије заиста са посебним поштовањем изговарају речи Војномедицинске академије. Овде долазе са великом надом да ће им бити пружена сва неопходна здравствена заштита како би продужили живот, оздравили и наставили своје редовне активности. А бити сигуран да ћете бити излечени, пуно значи за стабилност, мотивисаност и за вољу људи и за животом и за извршавањем задатака у војсци.
Начелник Генералштаба је припадницима ВМА пожелео да и даље наставе да јачају своје капацитете, кадар, да усавршавају своја знања и прате све токове савремене медицине, како би их примењивали на ВМА.
- За то имате могућности и капацитет, а моја жеља, као и мојих сарадника, јесте да се овде лече и припадници војски из региона и да им се овде може пружити најбоља могућа заштита. Да ли ће тако бити умногоме зависи од вас. Ако будете јасно видели којим путем треба кренути и на време га трасирали, сигуран сам да ћете у томе успети. Велико је задовољство имати овакву установу - рекао је генерал Диковић.
На урученој плакети захвалио је начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић који је том приликом истакао да ће им та плакета бити велики подстрек и обавеза да и даље развијају све сегменте њихове делатности - лечење, нучноистраживачки рад и едукацију.
Чланови Колегијума НГШ потом су обишли Клинику за ургентну интерну медицину ВМА и Центар за хипербаричну медицину.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас