354.jpg

ВМА и Клинички центар Србије: ЗАЈЕДНО У СЛУЖБИ ЗДРАВЉА

28. 01. 2009

Београд, 28. јануар - Делегација Клиничког центра Србије, коју је предводио директор, проф. др Ђорђе Бајец са сарадницима: академиком, проф. др Предрагом Пешком, директором Ургентног центра, проф. др Владимиром Ђукићем и проф. др Светозаром Дамјановићем, посетила је данас Војномедицинску академију и са руководством ове установе разговарала о модалитетима будуће сарадње две најзначајније националне здравствене установе.
- Ово је значајан дан за српску медицину и за све грађане Србије који од нас очекују лечење по светским стандардима и највиши ниво бриге о њиховом здрављу, а то је могуће само ако све ресурсе ставимо у службу медицинске струке и радимо заједно, уз поштовање сопствених специфичности - истакао је начелник ВМА генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић поздрављајући колеге из Клиничког центра Србије.
У наставку посете челни људи ВМА упознaли су госте из Клиничког центра Србије са организацијом рада ВМА, могућностима и достигнућима службе лечења, као и академским потенцијалом ВМА.
Захваљујући на пријему, проф. др Ђорђе Бајец истакао је да је успешна комуникација први корак у успостављању тешње сарадње и нагласио неопходност ангажовања капацитета обе институције у интересу здравља пацијената.
Руководства ВМА и Клиничког центра Србије разматрала су модалитете сарадње у областима збрињавања ургентних случајева и договорили успостављање перманенте комуникације између Центра хитне помоћи ВМА и Ургентног центра, а разговарало се и о могућностима сарадње у доменима кардиохирургије, трансплантационе хирургије и осталим областима медицине, размени стручних искустава, као и сарадњи у области научноистраживачког рада и континуиране медицинске едукације. Договорене су и конкретне активности у циљу припреме протокола о скорашњој сарадњи.
На крају посете, у име будуће сарадње, генерал Јевтић уручио је директору Клиничког центра Србије плакету ВМА.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас